29Novembre2022

Inici del XIV Festival del Romànic i Castells de Frontera

Ahir diumenge 15 de juliol, es va donar el tret de sortida del XIVè Festival del Romànic i dels Castells de Frontera que portarà a terres del Pallars Jussà formacions musicals prestigioses que configuren una proposta artística atractiva rebuda amb èxit i fidelitat per part del públic. Els escenaris del concerts seran símbols del romànic Pallarès com el Castell de Mur, l’església de Llimiana i el Castell de Llordà.

Des de l’any 2005, el Festival del Romànic i dels Castells de Frontera porta a terres del Pallars Jussà formacions musicals prestigioses que configuren una proposta artística atractiva rebuda amb èxit i fidelitat per part del públic. És un Festival de música basat en repertoris atractius de diferents èpoques i estils que s’ha demostrat com una fórmula encertada per a la valorització i difusió del patrimoni ‘romànic de frontera’.

El Festival, organitzat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà amb la col•laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i els ajuntaments corresponents, arriba a la seva XIV edició amb 3 concerts que combinen la qualitat amb l’amenitat musical. El grup AIRUN presenta, al Castell de Mur, ‘MYSTICA’, un viatge musical cap a l'experiència mística que es nodreix de música medieval catalana i ibèrica, música àrab, jueva i composicions pròpies de la mà de místics com Ramon Llull, Rumi, Sant Joan de la Creu, Ibn al Arabi o Raimon Panikkar. Un espai per a la contemplació, l'escolta activa i la pau. A l’església de Llimiana, la participació pallaresa d’aquesta edició anirà a càrrec de la Coral Polifònica de Tremp amb el programa ‘ARCANA’, música coral clandestina i reivindicativa. De l’Anglaterra del 1600 de William Byrd a l’actualitat. I finalment, Marisa Martins, mezzosoprano i Jaume Torrent, guitarra, ens oferiran al Castell de Llordà ‘CORDES DE DONA’: l'impacte que produeix avui en dia el món psicològic i emocional de la dona que -de forma simple i concisa- queda reflectit en la “seguidilla” de Ferran Sor "Las mujeres y cuerdas". Les obres per a veu i guitarra d'aquest programa mostren l'evolució que diferents aspectes del món femení ha seguit a través del temps i com, des de fora, la dona és vista, compresa, estereotipada i jutjada ... però, sobretot, estimada.

El preu dels concerts és de 5€, i hi haurà autocars gratuïts amb sortida i arribada a Tremp.

Programa

Castell de Mur

Diumenge 15 de juliol a les 19:00

‘MYSTICA’

AIRUN

Nuria Cervera: veu, monocordi, sànsula, bendir

Joan Miró: veu, guitarra acústica, oud, ney

Farran Sylvan James: veus, violí

David Sitges-Sardà: veus, guitarra clàssica, udu, riq

Javier Bustamante: narració, performance, efectes sonors

 

Església de Llimiana

Dissabte 21 de juliol a les 19:00

‘ARCANA’

Coral Polifònica de Tremp

Piano: Jordi Romero

Violí: Edurne Vila

Cello: Esther Vila

 

Castell de Llordà

Diumenge 29 de Juliol a les 19:00

‘CORDES DE DONA’

Obres de: F. Sor, J. Rodrigo, J. Torrent, F. Mompou, E. Granados i M. de Falla

Marisa Martins, mezzosoprano

Jaume Torrent, guitarra

 

 

Compartir contingut
Copyright © 2022 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.