07Desembre2022

Dia Internacional de les Cooperatives

El 7 de juliol es celebra el Dia Internacional de les Cooperatives sota el lema “societats sostenibles mitjançant la cooperació” i el tema “consum i producció sostenibles de béns i serveis“.
Des de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran ens sumem a la celebració amb un acte conjunt amb l’associació Alba Jussà el dilluns 16 de juliol a la Rambla Doctor Pearson de Tremp. L’acció vol fomentar el cooperativisme i la seva contribució a “ les societats sostenibles a través de la cooperació”.

A Catalunya hi ha més de 4.000 cooperatives que contribueixen a construir societats més sostenible, fomenten el consum i la producció sostenibles i estan presents en tots els sectors d’activitat i representen el 2,2 del PIB Català.

També des del Govern, la creació de cooperatives és un dels objectius estratègics, motiu pel qual s’impulsen programes de suport i foment de l’economia social i cooperativa com, la xarxa d’Ateneus cooperatius (XAC), el programa aracoop, els Projectes singulars generadors d’ocupació, així com ajuts a la incorporació de socis, a la capitalització i altres línies financeres específiques.

L’Ateneu cooperatiu forma part de la XAC i per tant és una iniciativa promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en el marc del programa aracoop i impulsada a partir de l’aliança de diversos actors públics i privats de l’economia social del territori, amb l’objectiu de generar emprenedoria col·lectiva, nous projectes cooperatius i llocs de treball en el cooperativisme a través de la intercooperació, la promoció, la formació i la difusió de l’economia social i solidària i el cooperativisme, actuen per fomentar i enfortir l’economia social i cooperativa arreu del territori.

Compartir contingut
Copyright © 2022 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.