07Desembre2022

El Pallars Jussà inverteix 350.000€ en la millora d’accessos a nuclis habitats

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha iniciat les actuacions de millora, condicionament i pavimentació a vies d’ accés als nuclis de població de la comarca.
Aquest pla d’actuació, al qual s’han destinat 357.930 euros finançats íntegrament a través del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya , pretén millorar el manteniment d’alguns trams dels prop de 400 km de la xarxa municipal d’accessos a nuclis de població que es troben en estat degradat i amb una necessitat d’actuació urgent.

Aquestes tasques que han d’estar finalitzades aquest estiu es realitzen en col·laboració amb els ajuntaments  i en els indrets que contempla el projecte tècnic que va ser supervisat per la Generalitat a primers d’any.

Es tracta d’actuacions urgents de reforç del ferm, pavimentació, neteja de cunetes, entre altres,  amb l’objectiu de millorar la seguretat  de la població i garantir la durabilitat de les infraestructures.

 

Es preveu una actuació a cada municipi, de les quals tres ja s’han finalitzat com el camí de Merea, al terme municipal de Gavet de la Conca, el camí dels Obachs a Llimiana o l’accés que uneix Puigcerver i Reguard a Senterada.

 

La comarca, disposa de 142 nuclis de població i un total de prop de 400 km de camins de titularitat municipal d’accés bàsic a aquests nuclis, per aquest motiu, tal i com ha indicat el president del Consell Comarcal, Constantí Aranda, el projecte s’ha executat on han demanat els municipis en funció del seu grau d’afectació, tenint en compte la població existent i l’estat actual de la xarxa viària.

Compartir contingut
Copyright © 2022 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.