07Desembre2022

Nens i nenes del jussà coneixen a través de la lectura el Casal Sant Josep Manyanet

Els/les nens/es del Pallars Jussà descobreixen la vida pallaresa de finals del S.XIX al Casal Manyanet a través de la cursa lectora “s’ha escrit un crim” organitzada per la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp.
El Casal Manyanet ha estat un dels escenaris d’investigació on els nens/es han fet de detectius aprofundint sobre la vida i obra de Sant Josep Manyanet, en un itinerari a través de la cursa lectora “s’ha escrit un crim” que els ha permès accedir a espais que conserven el patrimoni cultural de la comarca.

La casa on va néixer Sant Josep Manyanet,  propietat de la Congregació dels Fills de la Sagrada Família, es gestiona mitjançant un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà que garanteix la seva obertura al públic alhora que disposa d’un espai en el mateix edifici en el qual s’ubica l’Oficina Jove, servei que es presta des del consell.

En el recorregut de les seves cinc plantes, acosta al visitant a la personalitat de Sant Josep Manyanet, l’ambient familiar en  el que va créixer, els orígens de la seva vocació, l’itinerari de la fe i la seva trajectòria dedicada sobretot a l’educació del cor i intel·lecte dels nens/es i joves.

També, a través d’objectes  amb història i mobles d’època s’explica la vida al món rural durant el segle XIX.

 Aquest espai es pot  visitar tots els dies de la setmana inclosos els dissabtes i la seva entrada és gratuïta.

Compartir contingut
Copyright © 2022 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.