07Desembre2022

Alumnes aranesos visiten el centre de tractament de residus del Pallars Jussà

11 alumnes que estan cursant el Certificat de professionalitat d’Interpretació i Educació Ambiental a la Val d’Aran han visitat les instal·lacions del centre de tractament de residus del Pallars Jussà per a conèixer tot el cicle dels residus, des de que es fa la compra fins que arriben a la deposició perquè no es poden reciclar. El centre de residus consta d’una planta de compostatge i un dipòsit controlat, que es va construir l’any 1997 per part de l’Agència de Residus de Catalunya. L’any 2002 es va projectar l’ampliació del dipòsit i la construcció d’una planta de compostatge aquestes entren en funcionament l’anualitat 2004 i el 2017 es va fer una nova ampliació per ampliar la capacitat d’emmagatzematge.

L’àmbit d’actuació d’aquesta instal·lació inclou les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Val d’Aran i dóna un servei a uns 35.000 habitants.

La Val d’Aran porta els seu residus a aquest centre des de l’anualitat 2008.  El 2017 van depositar-hi 5.273 tones de residus no reciclats (el 40,3% de les tones rebudes per l’abocador) i 212 tones de fracció orgànica que van a la planta de compostatge.

El Consell Comarcal gestiona aquestes instal·lacions mitjançant personal i maquinària propis, i es finança a través de la taxa de recollida de residus que els diferents consells comarcals cobren als veïns respectius.

Compartir contingut
Copyright © 2022 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.