EL CONSELL COMARCAL DEL PALLARS JUSSÀ AL FÒRUM GLOBAL D’ECONOMIA SOCIAL A BILBAO
Aquests dies s’ha celebrat la quarta edició del Global Social Economy Forum de Bilbao, on el Consell han estat present per seguir refermant l’aposta del desenvolupament de l’economia social en el territori local.
El Fòrum Global de l’Economia Social és una xarxa internacional que reuneix a administracions i agents de la societat civil involucrats en el desenvolupament de l’economia social al territori.
El principal objectiu d’aquesta trobada en la que han participat diversos professionals del món de l’economia social a nivell internacional, és la de compartir experiències i establir sinèrgies de col·laboració que facilitin una societat més inclusiva i igualitària.
La tècnic de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran ha assistit al Fòrum Global d’Economia Social on han participat representants de les administracions públiques, agents del tercer sector, organitzacions internacionals i persones expertes en economia social de més de 80 països. Aquest fòrum internacional suposa una oportunitat per compartir perspectives, experiències i continuar avançat cap a una societat inclusiva, igualitària i centrada en les persones, mitjançant la creació de llocs de treball de qualitat, creixement just i un desenvolupament sostenible.
El president del Consell Comarcal, Constantí Aranda, ha comentat que la presència del Consell en aquestes jornades és importantíssima, sobretot perquè s’està coordinant el projecte Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran. També s’estan desenvolupant tres projectes cooperatius des dels Pallars, concretament els impulsats per l’Associació Alba Jussà, Envall Cooperativa SCCL i l’Escola d’Oficials Forestals SCCL, per continuar avançant cap a un model que aporta valor al teixit empresarial del territori.
Les jornades s’han desenvolupat sota el lema, Economia Social y Ciudades: valores y competitividad para un desarollo local inclusivo y sostenible, i s’han centrat en quatre eixos referents a la co-creació de polítiques públiques, la transformació del territori, el creixement de les entitats de l’economia social i el futur de l’entorn laboral.