20Març2023

443 alumnes del Pallars Jussà treballen els prejudicis mitjançant el teatre

L’obra per primer cop al Jussà s’ha representat en tres sessions, dues a Tremp i una a la Pobla de Segur, facilitant que els alumnes no s’haguessin de desplaçar del municipi en el que estudien. Aquest matí 443 alumnes de secundària de l’Institut Tremp, el Col·legi Maria Immaculada i l’Institut de la Pobla de Segur han assistit a la representació teatral de l’obra “Això perquè ho dius?” a càrrec de la companyia Impactat.

L’obra suposa  una reflexió sobre prejudicis, rumors i estereotips  a través de diverses activitats d’interacció amb els alumnes. En aquest sentit, es plantegen conflictes socials a través de les vivències dels protagonistes que buscaran l’ajuda dels alumnes per resoldre’ls.

La iniciativa,  que neix de forma conjunta entre l’  Ajuntament de la Pobla de Segur, l’Ajuntament de Tremp,  el Centre de Recursos del Pallars Jussà, el Consell  Comarcal del Pallars Jussà i  l’Oficina Jove,  es planteja com un projecte educatiu, continu i transversal i en el que cada alumne dels centres educatius ha contribuït aportant 2€.

Per aquest motiu, ja s’ha tancat amb la companyia la representació de peces teatrals durant els propers quatre anys.  Els propis centres són els que han escollit les temàtiques a tractar a través de les propostes del grup teatral, entre les que s’hi troben “ Actituds de com tractar als pares”, per l’any vinent  i “ Anem de festa”  el següent.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.