20Març2023

El Pallars Jussà aposta per donar una oportunitat laboral a 23 joves qualificats

23 joves formats en graus universitaris i cicles formatius han començat aquests dies a treballar al Consell Comarcal del Pallars Jussà, a diferents ajuntaments de la comarca i en entitats sense ànim de lucre, en la tercera edició del programa “Joves en pràctiques”, impulsat pel SOC en el marc de la Garantia Juvenil.

Set d’aquests joves s’han incorporat a diferents departaments del Consell Comarcal del Pallars Jussà, entitat pionera en aquest programa a la comarca que en les darreres 3 edicions ha assessorat i incentivat diferents ajuntaments i entitats a apostar per aquesta iniciativa.

Set d’aquests joves s’han incorporat a diferents departaments del Consell Comarcal del Pallars Jussà, entitat pionera en aquest programa a la comarca que en les darreres 3 edicions ha assessorat i incentivat diferents ajuntaments i entitats a apostar per aquesta iniciativa.

Segons ha indicat la vicepresidenta del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Pilar Cases, “Aquest programa no només beneficia els joves aportant-los experiència professional, sinó que per a la comarca suposa la recuperació de joves formats que d’altra manera no tindrien oportunitats professionals a la zona”.

El Consell ha donat avui la benvinguda a aquests joves que treballaran en els departaments de turisme, serveis tècnics, medi ambient, Joventut, arxiu o residus, entre altres. Pilar Cases els ha instat a tenir en compte  l’oportunitat que aquest programa els brinda d’aprendre i de demostrar les seves qualitats, alhora que els ha remarcat la responsabilitat que suposa formar part d’una administració que treballa per donar servei a la comarca.

La resta dels 23 joves contractats enguany treballaran durant 6 mesos als ajuntaments de Tremp, la Pobla de Segur, Castell de Mur, Conca de Dalt, Isona i Conca Dellà, Talarn, Salàs de Pallars i Sant Esteve de la Sarga, així com en diverses entitats sense ànim de lucre, on obtindran experiència laboral en l’àmbit professional que han estudiat.

En les tres edicions del programa “Joves en pràctiques” al Pallars Jussà, inclosa la present, se n’han beneficiat un total de 48 joves, d’aquests 9 han mantingut el seu lloc de treball més enllà del programa i a altres els ha obert les portes a diferents llocs de treball dins la comarca.

Aquest programa, cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu, té com a objectiu millorar l’entrada al mercat laboral dels joves amb formació i així facilitar-ne la seva ocupabilitat en un futur. 

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.