20Març2023

Èxit d’acollida en les visites que promouen la història del Pallars Jussà

Més d’una vintena de turistes han gaudit de la visita guiada al casc antic de Tremp que promulga el patrimoni, la història i l’arqueologia del Pallars Jussà.

Aquest dissabte ha tingut lloc l’inici de les visites guiades al casc antic de Tremp organitzades per l’Epicentre, centre de visitants del Geoparc, on s’ha mostrat als visitants l’evolució històrica de la localitat i l’arquitectura que l’envolta.

Durant l’itinerari els visitants han pogut conèixer l’artesà Mariano Mir, l’últim toneler de la comarca, que va cedir les seves eines a la ciutat de Tremp. Aquests estris estan exposats al celler del Casal Manyanet , museu que gestiona el Consell Comarcal mitjançant un conveni amb la Congregació Fills i Filles de la Sagrada Família.

Mir ha volgut explicar als més petits l’ofici de boter mostrant-los les eines que utilitzava en el seu taller,  així com algunes de les seves miniatures elaborades amb l’objectiu de transmetre a les noves generacions la curiositat per aquest ofici.  

Segons ha indicat el president del Consell, Constantí Aranda, al Pallars Jussà gaudim d’equipaments turístics i espais amb història únics, per aquest motiu, des del Consell refermem l’aposta per a  posar-los en valor.

Les visites inclouen l’explicació al mateix Epicentre des d’on es mostra el patrimoni cultural i natural de la comarca i el Casal Manyanet, casa natal de Sant Josep Manyanet que divulga la seva figura alhora que és també reflex de la vida al Pallars Jussà del S.XIX.

La iniciativa sorgeix amb la voluntat de potenciar el casc antic de Tremp i donar a conèixer amb més profunditat els equipaments turístics del Jussà,  de la mà d’un guia especialitzat que els descobreix els diferents indrets amb història que s’hi amaguen. 

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.