20Març2023

El Consell Comarcal del Pallars Jussà s’implica en la inserció de joves aturats

L’Oficina Jove del Pallars Jussà, juntament amb l’entitat social Reintegra, el centre de formació Pai2 Pallars i el Consorci de la Vall del Ges, Bisaura i Orís, impulsen un projecte de formació i inserció laboral a través del SOC.
El Consell Comarcal del Pallars Jussà fa anys que lidera diferents projectes per a promoure l’arrelament al territori entre els i les joves, fomentant l’ocupació en els sectors estratègics de la comarca aprofitant diferents programes del Servei d’Ocupació de Catalunya. Dels prop de 70 joves que han participat en els darrers anys, un 50% s’han inserit en el món laboral.

Per tal d’identificar millor les necessitats de la comarca les diferents entitats i administracions que treballen a la zona per promoure la inserció sociolaboral, enguany s’ha creat l’Espai per a la Inclusió Laboral al Pallars Jussà, integrada per entitats socials, els Serveis Socials del Consell Comarcal, i l’ oficina de Treball, entre altres. Aquesta plataforma ha permès definir millor els col·lectius de joves a qui adreçar aquests projectes.

Enguany s’ha incrementat fins a 45 el nombre de joves que podran participar en aquest projecte que s’ha presentat al SOC en el marc del programa Singulars 2018 destinat a joves d’entre 16 i 29 anys que estiguin inscrits a la Garantia Juvenil.

El projecte té un pressupost que supera els 200.000€ i inclou una etapa d’orientació personalitzada que ajudarà a cada jove a seguir el seu propi procés per tal de millorar la seva ocupabilitat i posicionar-se en condicions òptimes de cara a la recerca de feina o al retorn al sistema educatiu. El projecte també inclou un total de quatre itineraris formatius relacionats amb àmbits com la construcció i gestió forestal, la transformació agroalimentària, l’hostaleria i el turisme i l’entorn educatiu. Aquestes formacions inclouran també un període de pràctiques que permetrà als joves familiaritzar-se amb els diferents àmbits de treball.

Finalment el projecte preveu incloure també un servei de prospecció que permetrà detectar els llocs de treball vacants, identificar els perfils professionals requerits i seleccionar els llocs de treball que ofereixen les empreses.

Es preveu que aquest projecte s’iniciï a finals de desembre, si bé els joves que estiguin interessats/des a participar-hi poden dirigir-se a l’Oficina Jove del Pallars Jussà per tal de rebre més informació al respecte.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.