07Juny2023

Descoberta de les Empreses de l’Entorn

Dissabte 10 de Novembre una vintena de persones, quasi tots professors, van participar de l’activitat Descoberta de les empreses de l’Entorn , visitant Safrà del Montsec de Llimiana i Casa Roca de Sant Martí de Barcerana Aquesta activitat forma part del Pla de Formació del Centre de Recursos dels Pallars i col·laboren els professors de l’Institut de Tremp i de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran.
Amb aquesta activitat es pretén identificar empreses i emprenedors locals i comarcals com a recursos didàctics pel professorat. Conèixer la història, el procés de producció, el procés de comercialització, l’organització, les expectatives.

El Jaume, l’emprenedor de la petita empresa Safrà del Montsec, va explicar les dificultats que han tingut per dur endavant el seu projecte empresarial i el recolzament que van rebre del Consell Comarcal del Pallars Jussà. Aquesta empresa neix amb l'objectiu de contribuir a la recuperació del cultiu de safrà a Catalunya i compromesos amb la preservació de les tradicions culturals i agrícoles, conreem un producte 100% natural i ecològic.

A Casa Roca, una empresa familiar, ens van explicar tota la seua història: data del segle XV i va ser fundada per Francesc Roca, sent una casa pairal amb arrels de pagesia des del seu inici. Disposen d’una oferta gastronòmica tradicional basada en producte de proximitat i, en alguns casos, amb productes conreats i elaborats per ells. També disposen d’habitacions confortables i acollidores, amb vistes a la Vall de Barcedana i al Montsec.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.