22Març2023

Els nens i nenes del Pallars Jussà prenen consciència sobre seguretat viària

Els alumnes de l’escola Aeso d’Isona han participat aquests dies en el parc infantil de trànsit amb l’objectiu de promoure entre els joves la seguretat viària i la conscienciació sobre una conducció responsable.
El Consell Comarcal del Pallars Jussà juntament amb el Servei Català de Trànsit, col·laboren en el desenvolupament d’activitats d’educació viària pràctica a través de l’organització dels parcs infantils de trànsit a les escoles en que hi participaran tots els centres de primària de la comarca.

Aquesta activitat es realitza des de 2006, és una activitat interessant per alumnes ja que els permet prendre consciència de la importància de la seguretat viària en el seu ús diari.

Per als infants de cicle inicial de primària es proposa portar a terme unes maniobres senzilles amb bicicleta, i simultàniament, unes pràctiques de circulació en un espai en el qual conviuen vianants i bicicletes. Per als alumnes de cicle mitjà l’activitat seria similar a l’anterior treballant-se unes maniobres més complexes, mentre que el circuit permet aprofundir en els senyals imprescindibles per circular amb bicicleta. I pels de cicle superior es proposen diversos tallers per  a la millora de la seguretat: de senyalització de maniobres i destresa, d’elecció de bicicleta i d’elements de seguretat.

Com ha expressat el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Arand, aquestes activitats són prou atractives per als alumnes i els permeten treballar coneixements, habilitats i actituds com a vianants i ciclistes.

 

Un total de 630 nens i nenes del Pallars Jussà participaran en aquesta iniciativa durant els propers mesos.

 

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.