20Març2023

El Jussà acorda millores en les infraestructures de tractament de residus

El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, el President del Conselh Generau d’Aran i els Presidents dels Consells Comarcals del Pallars Jussà, Sobirà i Alta Ribagorça s’han reunit avui a Tremp per avaluar el funcionament dels diferents serveis del Consell Comarcal del Jussà presta en matèria de residus en aquestes comarques.
El dipòsit supracomarcal de Fígols (Tremp) rep els residus d’aquests territoris i els inclou la planta de compostatge per al reciclatge de matèria orgànica.

En el marc de la trobada s’ha acordat la signatura d’un conveni que permetrà  finançar els treballs tècnics necessaris per a poder disposar durant l’anualitat 2019 d’un projecte executiu per millorar la planta de compostatge i la implantació d’una nova planta de triatge i de residus. Les  obres s’iniciaran durant el 2020 i comportaran la reducció considerable del volum de residus depositats a l’abocador.

Aquest tipus d’instal·lació permet fer una selecció dels residus separant aquells que són aprofitables, evitant-ne la seva entrada a l’abocador i augmentant notablement el volum de residus que es reciclarien en aquestes comarques.

 

El director de l’Agència, ha considerat que aquesta és una actuació mediambientalment necessària i que alhora fa més sostenible la gestió de l’abocador.  Es tracta d’una actuació ambiciosa que podria superar els tres milions d’euros i que preveu entrarà en funcionament  en els propers dos- tres anys.

 

Per altra banda, durant el 2019 també es procedirà la clausura ambiental dels vasos de l’abocador que ja s’han omplert.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.