07Juny2023

Els Pallars Sobirà i Jussà i l’Alta Ribagorça demanen que Comiols s’inclogui en els propers pressupostos de la Generalitat

Els Consell Comarcals del Pallars Sobirà, Jussà i l’Alta Ribagorça, han sol·licitat a la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, que els propers pressupostos de la Generalitat incloguin el projecte de millora de la carretera de Comiols.
Els presidents d’aquests consells van sol·licitar una trobada amb la Delegada, que ha tingut lloc aquest matí, on han demanat la seva implicació per tal de fer arribar al Govern aquesta reclamació històrica i que té el consens de tots els municipis i consells comarcals de les tres comarques, que consideren que la reforma d’aquest traçat milloraria substancialment les comunicacions d’aquestes tres comarques amb l’àrea metropolitana.

Els representants comarcals no han entrat a valorar quina seria la millor solució tècnica per aquest tram viari, però sí que han volgut recorda que la Generalitat ja va validar un projecte que ja va superar tots els tràmits administratius i que estaria a punt per poder-se pressupostar, de manera que seria senzill que pogués entrar en els propers pressupostos del Govern.

Els presidents dels Consell Comarcal del Pallars Sobirà i Jussà, Carles Isus i Constantí Aranda, respectivament, han manifestat que el territori considera aquest projecte com a bàsic pel bon desenvolupament d’aquestes comarques pirinenques que actualment no tenen ben resolts els accessos viaris. Aquest dèficit frena el seu desenvolupament econòmic i els situa en inferioritat de condicions respecte altres comarques.

També han agraït la bona predisposició per part de la delegada a Govern a l’Alt Pirineu i Aran, que s’ha compromès a convocar una reunió amb caràcter d’urgència amb el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin, per abordar aquesta qüestió.

La reivindicació de Comiols per part de les institucions pirinenques ha tingut un llarg recorregut històric si es té en compte que ja es va reclamar als diferents governs de la Generalitat presidits per  Pasqual Maragall, José Montilla i Artur Mas, però en cap moment es va materialitzar. 

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.