22Març2023

Ampliació del Centre BTT de la Pobla i creació d’un nou Centre de Senderisme i Trail Running

L’obertura de l’estació de la Pobla de Segur com a centre promoció de serveis turístics, comportarà una ampliació del Centre BTT que passarà a tenir aquest equipament com a centre neuràlgic.
Aquest espai, incrementarà el nombre de quilòmetres de l’actual Centre BTT en 337 km més, sumant-se així als 263 km ja existents. D’aquests, 123 km són corriols en baixada en les zones anomenades “Serengeti”, espai prou conegud pels bikers i amb itineraris amb descensos molt marcats com per exemple els existents a Utah, i Lo Pinte, que formen part del total d’11 circuits que surten de la part anomenada Carenes i que baixen fins a la Noguera Pallaresa a través de corriols, alguns d’ells de més de 15 km de longitud i per a tots els nivells de dificultat.

A més s’implementarà un servei de transport que traslladarà els ciclistes i el seu material als punts d’inici de totes les rutes. També es planteja crear un forfait anomenat Origens Pass, que inclouria nombroses avantatges que facilitaran als seus titulars l’accés a diversos serveis turístics de la comarca.

L’estació de la Pobla, també acollirà un nou centre de senderisme i Trail Running que se sumarà a l’oferta d’activitats turístic-esportives de la comarca. Actualment ja es troba en funcionament l’Espai BTT i Centre de Senderisme / Trail Running Montsec Nord, centralitzat a l’Hotel Terradets de Cellers i promogut conjuntament amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà, que compta amb diferents circuits que sumen 317 km i 274 km respectivament.

El Llaç Solidari

Un dels circuits més significatius de la proposta ha estat l’anomenat Llaç Solidari. Aquest, surt de Talarn i finalitza a Salàs de Pallars dibuixant un traçat en forma de llaç. En total l’itinerari té 29 km de longitud i 1.400 m de desnivell positiu amb el que és una ruta ideal per fer en 2 dies, encara que els més esportistes tindran un nou repte per realitzar en un sol dia.

En acabar la ruta,  els senderistes podran plasmar en els equipaments turístics vinculats la seva experiència i expressar les seves inquietuds en referència als múltiples significats que actualment representen els llaços.

El President del Consell Comarcal Constantí Aranda, valora molt positivament els esforços que es fan des del Consell per aconseguir ser en un futur una destinació turístic-esportiva reconeguda gràcies a aquestes accions.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.