20Març2023

El projecte d’inserció laboral del Pallars Jussà, el segon més subvencionat a la demarcació de Lleida

El SOC aprova el projecte per a la inserció laboral dels joves impulsat per l’Oficina Jove del Pallars Jussà, juntament amb l’entitat social Reintegra, Pai2 Pallars, serveis educatius i el Consorci de la Vall del Ges, Bisaura i Orís.
El projecte, que preveu atendre 45 joves, té un pressupost de 202.000€, el més subvencionat dels que s’han aprovat al Pirineu dins el programa “Singulars 2018” de Garantia Juvenil. De la desena de projectes que es duran a terme a la demarcació de Lleida dins d’aquest mateix programa, el projecte pallarès, anomenat “Arrela’t, Pallars Jussà”, és el segon més subvencionat.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, s’ha mostrat molt satisfet per la bona acollida del projecte per part del SOC la qual cosa evidencia la bona feina feta per part de les entitats que hi participen i l’experiència que han demostrat en projectes anteriors.

El projecte aglutina diverses iniciatives comarcals que tenen com a principal objectiu ajudar a cada jove a seguir el seu propi procés per tal de millorar la seva ocupabilitat i posicionar-se en condicions òptimes de cara a la recerca de feina o al retorn al sistema educatiu.

Oberta la inscripció

Els joves, entre 16 i 29 anys que vulguin participar en aquest projecte, ja es poden inscriure a través de l’Oficina Jove del Pallars Jussà. Aquests/es joves participaran en una etapa d’orientació personalitzada que els encaminarà cap a un dels quatre itineraris formatius que inclou el programa, relacionats amb àmbits com la construcció i gestió forestal, la transformació agroalimentària, l’hostaleria i el turisme i l’entorn educatiu i que culminaran amb un període de pràctiques que permetrà als joves familiaritzar-se amb els diferents àmbits de treball.

Finalment es posarà al seu abast un servei de prospecció que permetrà detectar els llocs de treball vacants, identificar els perfils professionals requerits i seleccionar els llocs de treball que ofereixen les empreses.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà fa anys que lidera diferents projectes per a promoure l’arrelament al territori entre els i les joves, fomentant l’ocupació en els sectors estratègics de la comarca aprofitant diferents programes del Servei d’Ocupació de Catalunya. En aquest sentit, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, en les dues edicions anteriors dels programes Singulars i Integrals de Garantia Juvenil, que ara s’han fusionat en un de sol, ha estat dels dos únics ens comarcals que han obtingut ajut en els dos programes alhora.

Dels prop de 70 joves que han participat en els darrers anys ens aquests projectes, un 50% s’han inserit en el món laboral.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.