29Març2023

222.000 € per al foment del cooperativisme i l’economia social a l’Alt Pirineu i Aran

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha subvencionat amb 222.000€ el projecte de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran.
Aquest projecte dóna continuïtat a la tasca de foment de l’economia social i del cooperativisme a la zona de l’Alt Pirineu i Aran mitjançant diverses línies d’actuació com la creació de taules territorials per a l’impuls de l’economia social, la formació d’assessories i gestories en aquest model empresarial, recerca de relleu mitjançant el cooperativisme a empreses solvents que no tenen continuïtat, etc.

El projecte, liderat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i integrat per la resta de consells comarcals  de l’Alt Pirineu i Aran, ha estat un dels 10 més ben puntuats entre els 101 projectes aprovats dins la convocatòria de subvencions per a promoció de l’economia social a Catalunya.

Majoritàriament els projectes subvencionats estan liderats per entitats cooperatives, fundacions, alguns ajuntaments i només dos per Consells Comarcals, entre ells el del Pallars Jussà que ha estat el més ben puntuat entre els projectes promoguts per ens locals .

El President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, destaca que en aquests dos anys de treball de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran, aquest ha contribuït a la constitució de 9 cooperatives, ha assessorat i format més de 1600 persones i ha ajudat a inserir a 38 persones en diferents entitats d’economia social.

Així mateix, actualment l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran es troba actualment acompanyant a nous projectes perquè es constitueixen en cooperatives.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.