20Març2023

La Presidenta de la Diputació comprova l’impuls que el Pallars Jussà dóna als serveis a les persones

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha inaugurat avui l’espai “Enrique Vicente”, que duu el nom de qui va ser secretari de l’ajuntament de Tremp durant 21 anys i que ara és seu de la cooperativa Alba Jussà, dedicada a l’atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual i salut mental, vinculada a l’Associació Alba. Aquest servei es presta en col·laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà i ha suposat la implementació de serveis com un centre ocupacional que atén 12 persones, el servei de voluntariat europeu que acull joves voluntaris d’arreu del continent, un programa de suport a la pròpia llar per a persones amb discapacitat que viuen soles, entre altres.

La remodelació de l’espai, cedit per l’ajuntament de Tremp, s’ha dut a terme gràcies al finançament a través del Consorci Leader Pirineu Occidental i aportacions que Alba Jussà ha rebut des de entitats com el propi Consell Comarcal, ajuntaments de la comarca o  la Fundació Caixa, entre altres. També s’ha creat un servei de Pre-Club social per a activitats de lleure per a els usuaris l’Alba Jussà que s’ha ubicat a les antigues escoles de Vilamitjana.

La Diputació de Lleida ha participat en aquest projecte finançant l’adquisició per part del Consell Comarcal del Pallars Jussà d’un vehicle de nou places adaptat per tal que els usuaris puguin accedir als diferents espais i de dur-hi a terme les activitats que es programen gairebé a diari.

En aquest sentit la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha destacat la importància d’apropar serveis al territori perquè les persones puguin desenvolupar al màxim les seves capacitats.

La presidenta de la Diputació també ha visitat altres nous espais destinats a acollir diversos serveis de caràcter social com són d’una banda, el Centre per a l’Autonomia personal, el primer que es presta des d’un consell comarcal pirinenc i el segon de la demarcació de Lleida, dedicat a promoure l’autonomia personal de persones amb dificultats mitjançant el seguiment terapèutic i la cessió de eines de suport i ajudes tècniques domiciliàries. Aquest servei comparteix espai amb la nova seu del banc d’aliments. Per tal de reformar i adaptar aquest espai, la Diputació de Lleida ha fet una aportació de 40.000 € que, sumats als 6.000 € aportats per la Fundació la Caixa, han permès posar en marxa aquest espai.

Rosa Maria Perelló, també ha visitat la futura seu dels serveis socials del Consell Comarcal del Pallars Jussà, actualment en remodelació i per la qual se li ha sol·licitat una aportació econòmica complementària per part de l’entitat que representa per poder posar-la en funcionament en breu.

Durant la visita, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, ha valorat molt positivament el compromís d’institucions com la Diputació alhora d’impulsar la creació de nous serveis a les persones en territoris rurals alhora que ha destacat el paper del departament de Treball i Afers Socials que, a través d’un contracte programa anual, finança el funcionament diari de bona part d’aquests serveis així com el personal que els integren.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.