29Març2023

El Consell Comarcal del Pallars Jussà presenta un pressupost de 12,4 milions d'euros per al 2019

Un 20% superior al de l’any anterior

El Consell Comarcal del Pallars Jussà presenta al ple el pressupost per a l’any 2019 que ascendeix a 12.417.000 euros, un 20% més que l’any anterior. Aquesta xifra inclou per primer cop una partida d’un milió d’euros que correspon a la gestió de les 13 depuradores d’aigües residuals que hi ha a la comarca atès que a partir d’aquest 2019 el Pallars Jussà és administració actuant en matèria de depuració d’aigües.

Un 30% del pressupost es destinarà a inversions, entre les quals destaca una partida de 620.000 euros per a la creació d’un itinerari d’uns 20km per fer a peu o en bicicleta, aquest connectarà els itineraris ja existents de l’embassament de Sant Antoni (Salàs de Pallars) i de Terradets (Cellers). Un cop executada, aquesta ruta tindrà un total de 30kms amb trams pels marges dels embassaments i del riu, tot passant per zones arbrades, platges d’aigua dolça com la del Piolet a Salàs, espais històrics com el pont romànic de Serós o el pou de gel de Talarn i espais naturals com la verneda de Palau o el mirador dels ocells a Terradets. Aquest itinerari serà apte per a tots els públics i estarà disponible tot l’any, amb l’atractiu afegit que s’hi podrà accedir amb el tren des de qualsevol de les 5 estacions per les quals discorre l’itinerari (Cellers, Guàrdia, Tremp, Salàs, La Pobla de Segur).

El pressupost també inclou els diversos serveis que presta el Consell entre els quals destaca la dotació per a la gestió del servei de recollida i tractament de residus, una partida per a serveis tècnics i d’atenció als ajuntaments, així com els de l’Oficina Jove, que gestiona programes formatius i de desenvolupament per a joves o l’Epicentre, com a oficina comarcal de turisme i centre de visitants del Geoparc.

El pressupost per al 2019 també aposta de manera clara per a l’increment i millora del serveis d’atenció a les persones. En aquest camp destaquen les partides per al funcionament del nou servei per a l’autonomia personal, el banc d’ajudes tècniques o les partides de suport a entitats del tercer sector que fan actuacions d’inserció ocupacional o presten serveis per a persones amb discapacitat o problemàtica de salut mental.

El president, Constantí Aranda, ha volgut destacar l’increment progressiu de les subvencions aconseguides pel Consell Comarcal a través de fons europeus i de la participació en diferents programes, principalment de la Generalitat però també de la Diputació, que permeten millorar els serveis i implementar-ne de nous.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.