05Febrer2023

El consell comarcal gestiona 2,7 milions d’euros per a polítiques socials i de foment de l’ocupació al Pallars Jussà

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani ha visitat la capital del Pallars Jussà i s’ha reunit amb el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Alcalde de Tremp per a conèixer en primera persona els projectes en matèria d’ocupació i desenvolupament local que es duen a terme en aquests ens.
Concretament a la comarca del Pallars Jussà, el Departament destina 1,6 milions d’euros en polítiques d’ocupació. D’aquests, gairebé un 1,2 es gestionen per part del Consell Comarcal en programes com Garantia Juvenil amb 7 joves universitaris en pràctiques o Treball i formació contractant 22 persones aturades i sense prestació que tenen així una oportunitat laboral per treballar en diferents serveis locals.

Fomentar l’economia social i programes de formació i inserció per a uns 45 joves, així com altres projectes com el programa Treball a les 7 comarques, on precisament el Consell s’encarrega d’executar les accions de suport al sector turístic i de desenvolupament de serveis d’atenció a les persones.

Aquest 2019 el Consell disposarà d’uns 2,7 milions, 1,5 dins el contracte programa de serveis socials per garantir  un ampli catàleg de serveis prestats en l’àmbit social que asseguren la igualtat d’oportunitats de les persones més vulnerables. També per finançar els salaris dels professionals que treballen en aquests serveis.

El Homrani, ha considerat que “l’objectiu d’aquestes iniciatives és millorar el desenvolupament local, sobretot en les comarques que necessiten reactivació econòmica, per tal de generar ocupació i afavorir la permanència de la població al territori.”

Durant la visita, el Conseller també  ha pogut conèixer el nou espai “Enrique Vicente”, seu al Jussà de l’Associació Alba i altres espais referents a l’activitat dels serveis socials prestats des del Consell Comarcal com són el Centre per a l’Autonomia Personal i el Banc dels Aliments.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.