05Febrer2023

Descoberta de les Empreses de l’Entorn

Dissabte 19 de gener al voltant de vint-i-cinc persones, quasi tots professors, van participar de l’activitat Descoberta de les Empreses de l’Entorn, visitant la fàbrica CTRETZE de La Pobla de Segur i l’HOTEL BOUMORT de Sant Martí de Canals.
Aquesta activitat forma part del Pla de Formació del Centre de Recursos dels Pallars i col·laboren els professors de l’Institut de Tremp i de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran.
Es pretén identificar empreses i emprenedors locals i comarcals com a recursos didàctics pel professorat. Conèixer la història, el procés de producció, el procés de comercialització, l’organització, les expectatives.

L’Abel, l’emprenedor de l’empresa CTRETCE ens va explicar que després d’haver estudiat i treballat a Barcelona va decidir tornar al Pallars Jussà per engegar el seu projecte. També vam poder veure el procés de fabricació de la Cerveza artesana que produeixen. Pretenen donar a conèixer aquestes comarques de muntanya, sovint oblidades, a través de la seva cervesa.

A l’HOTEL BOUMORT, l’Alex  i el Ruben ens van explicar com després de varis anys vivint a Barcelona vam decidir tornar a viure a la seva terra, i la millor manera  seria obrint un hotel de camp per poder compartir aquest petit paradís amb altra gent. A finals de 2015 vam tornar al Pallars Jussà,van adquirir  un edifici construït als anys 90 i que portava ja uns anys abandonat: Casa Boumort, abans coneguda com Hostal de Boumort.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.