05Febrer2023

El Consell del Jussà continua apostant pel programa Jussaeducació

El programa recull més de 100 propostes, agrupa 39 institucions i organismes implicats i aposta per 7 línies de treball.

La Junta de Govern del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat aquest matí el 17è Pla Comarcal Jussaeducació, que enguany té més de 100 activitats que permeten a l’alumnat endinsar-se en la realitat històrica, cultural, natural i social del Pallars Jussà.
Una de les principals avantatges d’aquest projecte- que compta amb una inversió total de 19.500 euros, 14.000 dels quals els aporta el Consell Comarcal- és la variada oferta educativa amb iniciatives que es distribueixen en diferents municipis de tota la comarca.

Així doncs, amb la voluntat de conèixer el territori, apreciar-ne el seu valor i avançar cap a la construcció de  nous coneixements,  s’ha planificat iniciatives en diferents àmbits  com són el teatre en anglès i l’educació ambiental,  viatges i activitats comarcals,  el projecte Pallars Lector, suport als centres educatius  per a intercanvis o convivències,  el projecte InvesJove i la pràctica d’activitats que potenciïn l’empreneduria, entre altres.

“Jussaeducació és una aposta ambiciosa que fomenta les eines d’aprenentatge de l’alumnat a través d’activitats gratuïtes o de baix cost, innovadores i amb valor territorial,  que els permet desenvolupar competències transversals i assolir noves habilitats i aptituds ”, ha destacat Constantí Aranda, president del Consell Comarcal.

Entre l’oferta d’enguany s’hi destaquen com a novetat  per una banda, el teatre fòrum “Això perquè ho dius? ”, que s’ha portat a terme per primer cop a Tremp i a la Pobla de Segur el mateix dia, facilitant que l’alumnat no s’hagi de desplaçar. I  també , la Fira del Circ a Talarn que suposa un espai de trobada amb els centres escolars de la comarca on tenen lloc activitats que fomenten la creativitat, la psicomotricitat, l’autoestima i el treball en equip.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.