02Febrer2023

El nou Pla de Desenvolupament Ambiental del Pallars Jussà compromès amb la sostenibilitat

El Consell Comarcal actualitza el seu Pla de Desenvolupament Ambiental del Pallars Jussà que estableix estratègies per donar resposta als nous reptes ambientals actuals de la comarca i s’adequa als nous compromisos de desenvolupament sostenible de l’Organització de les Nacions Unides.

L’ actualització del Pla constata que l’ús sostenible del patrimoni natural ha de ser un motor econòmic i laboral clau per al creixement de la comarca i redefineix les línies d’actuació tenint en compte els actuals reptes de la zona. Com per exemple, la gestió de residus, de l’aigua i de l’energia, i la conservació i promoció dels nombrosos espais naturals del Pallars Jussà.

D’aquesta manera, el  Pla també  proposa noves línies de col·laboració amb agents i entitats de la comarca  i estableix estratègies per sostenir el ritme creixent de l’economia verda i promoure les iniciatives econòmiques i laborals sostenibles.

“Amb l’actualització d’aquest Pla el Consell Comarcal reafirma el seu  compromís amb medi ambient i veu el potencial econòmic que una bona gestió dels nostre entorn natural pot suposar per a la comarca”, ha indicat el president del Consell, Constantí Aranda.

 

Fins  l’actualitat les línies d’actuació ambiental del Consell Comarcal estaven definides per un  Pla de Desenvolupament Ambiental elaborat al 2011, motiu pel qual aquesta actualització suposa avenços i modificacions necessàries alhora que s’adequa als compromisos de desenvolupament sostenible que es recullen en l’anomenada Agenda 2030.    

 

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.