02Febrer2023

La pintora Pilar Baró posa color al comerç històric de Tremp

La pintora trempolina Pilar Baró i Grau, exposa una col·lecció de pintures relacionades amb el comerç de Tremp d’abans i ara titulada “Botigues amb Ànima”.

Aquest projecte, que es podrà veure fins al 2 de juny a l’Epicentre de Tremp, segons indica la mateixa autora “parteix de la necessitat interior de recordar com era abans i ara el comerç a Tremp, on anàvem a buscar el pa, on compràvem la pega-dolça…”.

A partir de material fotogràfic personal i de l’arxiu comarcal de Tremp i adobat amb els records propis i alguna que altra llicència d’artista, la Pilar Baró ha anat composant quadre a quadre amb l’objectiu de plasmar les seves pròpies emocions i donar color a un món, el del petit comerç tradicional , que sembla que el perd.

El president del Consell, Constantí Aranda ha explicat que “tenim la sort de poder gaudir a l’Epicentre d’exposicions com la de Pilar Baró, que desprenen història i recullen l’essència de la vida al Pallars a través del seu comerç”.

Aquest projecte coincideix amb el temps amb l’exposició "La rebotiga de l’Arxiu", una mostra que recull material de diversos comerços antics de Tremp i que s’ha ubicat a l’antiga Casa Palmerola. Aquesta exposició, que es podrà veure fins al 15 de setembre, centra les activitats de celebració del 10è aniversari de l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà.

D’altra banda, l’Epicentre-Centre de visitants del Geoparc de Tremp, commemora avui el dia internacional dels museus amb una jornada de portes obertes. En motiu d’aquest dia, també s’ha inclòs la gratuïtat de la visita guiada al casc antic de Tremp que s’organitza cada dissabte al matí.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.