02Febrer2023

L’Epicentre de Tremp acull les segones Jornades d’Arqueologia i Paleontologia del Pirineu i Aran

En el transcurs d’aquestes jornades s’han donat a conèixer fins a 27 intervencions realitzades al llarg dels últims cinc anys.

Arqueòlegs, paleontòlegs i altres professionals del sector, s’han trobat aquests dies a les segones jornades d’arqueologia i paleontologia del Pirineu i Aran celebrades a l’Epicentre, centre de visitants del Pallars Jussà, per posar en valor i a l’abast dels professionals, els resultats de diverses investigacions.

Les jornades suposen un espai de trobada i debat entre diversos professionals que treballen en aquests camps científics, alhora que els permeten ampliar el coneixement sobre el territori pirinenc i la seva evolució històrica.

Entre les més de 27 investigacions que s’hi presenten  destaquen les  noves troballes d’espècies de Titanosaures a localitats històriques de la Conca de Tremp, el Jaciment de Molí del Baró a Isona que suposa una finestra al darrer ecosistema del Cretaci Superior i  l’estudi de la Cova de les Llenes i dels Tritons que permet  entendre el poblament neandertal al Pallars Jussà. 

Constantí Aranda, president del Consell Comarcal, ha dit que s’estan fent grans avenços i el Pallars Jussà  és un territori ric en patrimoni  i ha afegit que,  aquestes trobades permeten establir sinèrgies entre els diferents investigadors i estudiants que s’hi dediquen, i alhora mostrar-les al públic en general.

Aquestes jornades, que representen el relleu  de les primeres que es van celebrar a Coll de Nargó i la Seu d’Urgell l’any 2013, estan organitzades pels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida, l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, el Museu de la Conca Dellà, l’Institut de Recerca de Cultures Medievals  de la Universitat de Barcelona amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.