02Febrer2023

L’Arxiu Comarcal inaugura la exposició “El ciclisme al Pallars Jussà”

En motiu de la Setmana Internacional dels Arxius ja es pot visitar l’exposició “El Ciclisme al Pallars Jussà”, organitzada per l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’Ajuntament de Tremp i la Diputació de Lleida, que estarà habilitada al vestíbul del Consell Comarcal fins al 28 de juny.
La mostra forma part del projecte “Fem esport, fem arxiu” i trasllada la història del ciclisme al Pallars Jussà des del 1976 fins a l’actualitat.

Durant aquest període prenen protagonisme els clubs  que es formen per una banda, a la Pobla de Segur, com l’Sprint Club Ciclista, i per l’altra,  la Unió Ciclista de Tremp. L’aparició d’aquests clubs suposarà la dinamització del ciclisme a la nostra comarca, i la seva implicació en l’organització de competicions reconegudes fora de l’àmbit comarcal com la marxa cicloturista  “La Pallaresa”, “La Verge de Ribera” i “La Bonaigua”.

En aquest sentit, Maria Pilar Cases, vicepresidenta  del Consell Comarcal  ha dit que existeix una tradició cicloturista molt arraigada a la nostra comarca, i que la seva implicació en marxes com “La Pallaresa” ha suposat que molta gent conegui el nostre territori i en gaudeixi.

Precisament, els mateixos clubs han sigut els encarregats de promoure o potenciar altres esports que tenen la bicicleta com a eix de les competicions. Un exemple n’és la bicicleta de muntanya, que compta amb un centre BTT a la Pobla de Segur. 

Enguany es mostra la segona part de l’exposició que es va fer l’any passat sobre  la història del Ciclisme al Pallars Jussà des dels seus orígens de finals del S.XIX a l’any 1975.

Tothom que la visiti tindrà l’oportunitat de veure set panells explicatius sobre l’evolució del ciclisme a la comarca,  però també material cedit per ciclistes i per part dels dos clubs que promouen aquest esport.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.