02Febrer2023

Èxit de participació en el primer acte que conmemora el mes de l’orgull LGBTI al Pallars Jussà

Més d’una seixantena de persones han gaudit de la pel·lícula Pride, en una activitat gratuïta organitzada des del Cineclub El Projector i l’Àrea LGBTI- Xarxa SAI del Consell Comarcal del Pallars Jussà al cinema la Lira de Tremp, amb la voluntat de visibilitzar a través del cinema la diversitat afectiva-sexual i familiar al territori.
L’activitat s’ha organitzat aquest mes de juny per commemorar el cinquantè aniversari de la primera festa de l’orgull de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals a Catalunya i coincidint amb el primer any de vida d’aquest servei d’atenció integral i de proximitat al Pallars Jussà.

La pel·lícula, que va ser nominada a millor comèdia als premis Globus d’Or al 2015, transcorre en un poble petit de Gales on un grup d’activistes d’una associació LGBTI decideixen donar suport als miners que estan en vaga contra les mesures restrictives de la  Primera Ministra britànica Margaret Tatcher. Aquest suport, generarà que el col·lectiu miner comenci a desmuntar certs estereotips i creences que havien mantingut fins aquell moment.
Aquesta iniciativa, tindrà continuïtat el proper divendres, 28 de juny, quan per primera vegada es celebrarà a la nostra comarca el dia de l’Orgull LGBTI.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.