02Febrer2023

El Dia Internacional de les Cooperatives posa en valor el treball digne i de qualitat

L’acte per celebrar el Dia Internacional de les Cooperatives ha tingut lloc aquest divendres 5 de juliol al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).
Josep Ginesta, secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha posat en valor el paper del cooperativisme durant els anys de la crisi. També ha destacat la resposta positiva que els poders públics han trobat del sector cooperatiu quan se’ls ha demanat suport per desplegar les polítiques públiques en el territori, i que al 2018 hi hagués un rècord de constitució de cooperatives, amb 210, el doble que les que hi havia hagut el 2015. Tot plegat arran de l’impuls del Programa d’Economia Social de la Generalitat que aquest any té desplegats en el territori 14 ateneus cooperatius i dona suport a 72 projectes singulars de foment de l’ocupació en el territori a partir de l’economia social i solidària.

El lema del Dia Internacional del Cooperativisme 2019 posa l’accent en el treball digne: l’objectiu és posar de relleu el fet que les cooperatives són empreses centrades en les persones i que es caracteritzen per un control democràtic que dona prioritat al desenvolupament humà i la justícia social en el lloc de treball. Les cooperatives creen treball digne, perquè és estable i de qualitat. L’equitat interna i les bretxes salarials són molt més ajustades en l’economia cooperativa que en la convencional.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.