05Febrer2023

Campanya per a l’estudi d’espècies en risc a l’abocador de Fígols

Una trentena de trencalossos i tretze voltors formen part de l’estudi.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà implanta una campanya de seguiment de la fauna a l’entorn de l’abocador supracomarcal de residus de Fígols, que resulta un espai idoni per a la recerca de diverses espècies en risc.
Es tracta d’un programa que permet conèixer espècies animals que freqüenten l’abocador i entendre com aquestes interaccionen amb els residus que s’hi depositen. Gràcies a aquesta recerca es podran identificar els riscos tant per a la fauna, el medi ambient i les infraestructures i aplicar-ne mesures preventives i correctores, ha explicat Josep Maria Mullol, president del Consell Comarcal.

 Recentment,  s’ha pogut capturar un exemplar d’aufrany amb l’objectiu d’instal·lar-hi un GPS i fer-li un seguiment via satèl·lit,  per tal d’observar-ne l’entorn i la seva  interacció amb altres espècies de voltor comú, voltor negre o trencalòs. Paral·lelament, també s’han dut a terme diverses tasques de seguiment a rapinyaires i  la instal·lació d’una gàbia prop de la planta de compostatge.

A l’abocador de Fígols, hi conflueix un ampli ventall d’aus rapinyaires i carronyaires amenaçades com el voltor negre, l’aufrany i el milà reial. Per aquest motiu, diversos científics  d’altres institucions com el Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), la Universitat de Lleida i la Universitat de Barcelona dirigits pel doctor Antoni Margalida, ja s’han interessat en aquesta investigació comptant des del primer moment amb el suport tècnic del Consell Comarcal en la recerca al territori.            

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.