30Novembre2022

El Pallars Jussà reivindica projectes en clau feminista en el Dia Internacional de les Dones

Durant la jornada tindran lloc diferents accions que culminaran el l’acte institucional que se celebrarà a Talarn.

En el marc 8 de març dia Internacional de les Dones, el Pallars Jussà ha presentat el projecte social “La Testeta”, de la ceramista Andrea Vives, que posa en valor un dels símbols feministes sovint invisibilitzats i a vegades censurats, com són els pits de les dones, convertint-los en expressió de la sororitat, la cura, l’alliberament i la transformació social.

Durant l’acte celebrat a la seu del Consell Comarcal, s’han distribuït una sèrie de pins en forma de “testeta” un test de ceràmica en forma de pit, que representa el símbol d’on creix  la vida i  pretén inspirar a aquelles dones que han patit situacions difícils i les han superat o bé estan en el camí de superar-les.

D’altra banda, la jove artista pallaresa, també ha presentat la il·lustració “Ens van sembrar por i vam créixer arrelades”, que pretén ser reflex de la lluita de moltes dones que al llarg de la història han reivindicat els seus drets per aconseguir la igualtat d’oportunitats i la equitat.

Josep Maria Mullol, president del Consell Comarcal, ha volgut remarcar la importància de donar visibilitat a projectes amb valor social impulsats per joves de la comarca, en dies en que precisament commemorem diferents efemèrides, apostant per un present en constant avenç  en el desplegament de polítiques de gènere. 

La jornada finalitzarà amb l’acte institucional que es celebrarà al municipi de Talarn en col·laboració amb l’Ajuntament i l’Associació de Dones Sant Sebastià,  on es llegirà el manifest de la diada acompanyat de la interpretació en directe d’una peça musical d’acordió diatònic a càrrec de Marta Verdeny i Benjamí Borrell, veïns del mateix municipi. Aquest acte se celebra de forma itinerant en els diferents municipis de la comarca.

En el transcurs de la jornada han tingut lloc altres iniciatives com la pintada d’un mural a l’Institut de Tremp amb la col·laboració de l’alumnat de batxillerat artístic.

La iniciativa impulsada des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones i l’Oficina Jove del Pallars Jussà, mostra una il·lustració d’una dona empoderada amb l’expressió del crit d’eufòria i diverses figures que representen  el conjunt de la societat com a mostra de la diversitat  racial, de gènere i d’identitats i orientacions sexo afectives en el seu conjunt.

Compartir contingut
Copyright © 2022 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.